Tips til hundeforsikringer

hund

2 år siden |  0 comments  |  Livet med hund

Hvis du overvejer at få hund, er der et par ting, som det er rart at have styr på inden du går ud og køber hunden. Det gælder f.eks. om at finde den race som passer bedst til dig og din familie, men der er også et par økonomiske overvejelser du skal have med i dine overvejelser, inden du går ud og anskaffer dig en hund. Det er f.eks. forskelligt hvor meget en hund spiser af foder, og så skal du være klar over at der er fast udgift der hedder hundeforsikring.

Ansvarsforsikring


Det er lovpligtigt at have den del af en hundeforsikring som hedder ansvarsforsikring. Det vil sige, hvis din nye hund bider din nabo i benet, eller hvis (noget der sker oftere) din nye hund løber ind til selv samme nabo og vælter dyr vase eller ødelægger andet af en andens ejendom, så skal du have en ansvarsforsikring der dækker dette. Da alle typer af ulykker sker, og man ikke ved hvor meget værdi hunden kan risikere at ødelægge for, så er det altså lovpligtigt at have ansvarsforsikringen.

Tillægsforsikringer


Ud over ansvarsforsikringen, så er der selvfølgelig mange der også vælger forskellige tillægsforsikringer, som rent faktisk dækker din hund. Det vil sige, at hvis din hund går hen over bliver syg, så kan det være rart at have en forsikring, som kan være med til at dække medicin eller hvis det bliver nødvendigt at have hunden forbi en dyrlæge eller måske endda et dyrehospital. Vi vil gerne det bedste for vores kæledyr, men i tilfælde af sygdom kan dette godt være en dyr fornøjelse, som der måske ikke lige er plads til i hverdagsøkonomien. Så er det rart at have tegnet den rigtige forsikring.


Sidst er der også nogle der vælger at lave en livsforsikring til deres hund. Dette giver specielt mening, hvis du anskaffer en speciel race, og dermed også en dyr hund. Sker der noget, og går din hund hen og dør, så vil du måske gerne have den sikkerhed som der ligger i at vide at der er penge til at anskaffe en ny.

Spar på dine hundeforsikringer


Der kan være en hel del penge at spare ved at få undersøgt hvor du kan finde den billigste forsikring af din hund. Det er derfor en god ide at lave en sammenligning fra i hvert fald 2-3 forskellige forsikringsselskaber. Dette kan du eventuelt gøre ved samme lejlighed som du tjekker andre af husholdnings forsikringer. Så er der som oftes endnu flere penge at spare. Det er dog ofte muligt at spare flere hundrede kroner alene på at få den rigtige forsikring af dine kæledyr.

Du kan læse mere om forsikring af kæledyr på Forsikring.guru. Dette gælder også andre kæledyr som katte, papegøjer og heste. De fleste dyr er ikke lovpligtige, som heste og hunde, men det kan alligevel være rart at have, og specielt hvis du har et dyr med en vis værdi, som eksempelvis katteforsikring til en racekat.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Brug tiden fornuftigt: Skift din iPhone-skærm, mens hunden leger

2 måneder siden

Langt de fleste kan nikke genkendende til, at de har en travl hverdag. Derfor handler det også om at bruge tiden fornuftigt. Hvis du oven i købet også har en hund, du skal passe, vil der blot være endnu mere, der skal tages hensyn til. Der er mange,...

read more

Det bedste hundefoder til din hund

6 måneder siden

Alle som har en hund ved, at det kære firbenede væsen hurtigt bliver en vigtig del af familien. Hunden er måske ikke det samme som et menneske, men dyrets loyalitet og umiddelbare varme gør den til en kær og elsket ven for rigtig mange. Og en god ven...

read more

Derfor skal du få chipmærket dit kæledyr

8 måneder siden

Hvis du har enten hund eller kat, så ved du også, at det en gang imellem hænder, at de stikker af. Du glemmer at lukke døren, når du skal ud med skraldet – og vupti så er hunden eller katten smuttet ud. Det kan også være, at de ser et dyr, der enten...

read more