Sådan vælger du det rette foder til din hundehvalp

1 måned siden |  0 comments  |  Pasning og Pleje

Husdyr som katte og hunde er oftest ikke blot et kæledyr, men et nyt familiemedlem, der kommer ind i hjemmet. Derfor bør man nøje overveje, hvilken form for foder man køber for at skabe de bedste vækstvilkår for ens nye bedste ven og følgesvend.

Der findes rigtig mange forskellige former for hundemad på markedet, med mere end 10 forskellige mærker og prisklasser kan det være svært at vælge dét som hunden vil have det bedst med at spise. Derudover gør de mange valgmuligheder, at mange hundeejere blot vælger at købe det billigste foder de kan få fat i.

Der er dog en del faktorer, der taler for at man ikke bør vælge det billigste til ens hund, især ikke som hvalp, men derimod gå efter de lidt dyrere mærker for at sikre sig kvalitet. Som hundeejer skal man altid kigge efter varedeklaration når man køber hundefoder – ligesom man ville gøre det med mad til sig selv.

Ligesom mennesker har hunde brug for en speciel sammensætning af animalsk protein, cerealier, fedt og olier samt vitaminer og mineraler. Dette kan man naturligvis læse sig til på bagsiden af posen med foder og derefter vælge ud fra særlige kriterier.

Kig efter dette når du læser varedeklarationen på din hunds foder


Animalsk protein er vigtigt for alle hunde, der skal vokse sig større og have det godt. Det er dog vigtigt, at man forsøger at undersøge, hvilke former for dyr, der er brugt i produktionen af hundefoderet, da nogle af de billige leverandører ikke tænker så meget over om foderdyrene er vaccineret, syge eller af dårlig kvalitet.

Når man kigger efter cerealier skal man ikke lade sig nøjes med fyld som majs og hvedekerner, men derimod gå efter indholdet af ris, fuldkorn og andre typer korn vi kender fra hverdagen. Husk at din hvalp er kødæder fra naturens side og derfor har brug for noget bestandig mad for at kunne trives.

Man skal naturligvis også kigge efter, om der er mange kemikalier i ens hundefoder. Dette kan oftest undgås ved at købe de dyrere mærker. Husk samtidig at der er forskel på dyrefoder til små og større hunderacer.

Ekstra tilbehør til din hund og hjemmet som købes for at skabe glæde


Der findes mange former for tilbehør, som kan købes i forbindelse med anskaffelse af sin første, eller næste, hund. For især mange af de mindre hunderacer, skal man være særligt opmærksom på både foder og ekstratilbehør som hundetasker, beklædning og seler.

Det er vigtigt at man hjælper de små hunde på vej, da de ikke altid kan gå så langt eller har problemer med at føle sig trygge på en længere rejse. Du kan se de mange muligheder for hundetasker ved at klikke hér.

Ofte er det ikke kun en hvalp, der er ny i hjemmet, mange har samtidig børn, eller er lige op over med at få ét. For at tage noget af balladen med, hvornår ens tumling må lege med hunden, kan det være en god idé at købe nogle bondegårdsdyr som barnet kan lege med.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Valg af det rigtige hundetegn til din hund

8 måneder siden

Hvis du er den glade og lykkelige ejer af en dejlig hund, er det fra ordensmagtens side et lovkrav, at hunden altid bærer et hundetegn uden for hjemmets fire vægge. Dette skal du dog ikke kun gøre for politiets skyld, idet et hundetegn altid er den h...

read more

5 gaver til din firbenede ven

1 år siden

 Man siger at hunden er menneskets bedste ven, og dette er der måske noget om. Der er nemlig ingen tvivl om, at en hund giver rigtig meget glæde og mening i rigtig mange menneskers liv. Hvad end hunden indgår som en del af en stor familie, eller om d...

read more

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal have neutraliseret din hund?

1 år siden

Når du anskaffer dig en hund, er det vigtigt at overveje om du vil neutralisere dit kæledyr. Neutralisation dækker over de kirurgiske indgreb man laver på kæledyret, for at forhindre det i at reproducere. Neutralisation henviser til kastration af han...

read more