Motioner med dine dyr så I alle holdes sunde

1 år siden |  0 comments  |  Livet med hund

Som hundeejer er det vigtigt at motionere med sin hund. Hvis ikke hunden får brugt sig selv, sine sanser og ben, bliver hunden rastløs. Dette kan medføre uønsket adfærd. Ydermere kan hunden føle sig stresset, hvis den ikke får lov til at bruge sin energi udendørs. Derfor er det vigtigt, at du motionerer med dine dyr, således de holdes sunde. Derudover er denne motion også godt for dig selv. Du kommer ud i den friske luft og får bevæget dig, hvilket styrker dit eget helbred. Du kan i denne artikel læse mere om det at motionere med sine dyr samt få et par gode råd dertil.

Indarbejd faste rutiner i hverdagen


Når det kommer til motionering af dyr, gælder det om at indarbejde faste rutiner. Til sidst vænner du dig til disse gøremål, og du vil ikke tænke på at gøre tingene mere – du vil blot gøre dem. Du kan stå en halv time tidligere op om morgenen og få gået dagens første tur med hunden. På denne måde vil din hund være roligere og mere tilpas, når du forlader den til fordel for arbejdet. Desuden vil du med denne morgentur selv føle dig mere frisk og vågen.

Når du kommer hjem fra arbejdet, bør du igen tage en tur med hunden. Her bør du gå en længere tur, således hunden virkelig kan få brugt sig selv. Ydermere bør du stimulere hundens sanser under denne gåtur. Du kan eksempelvis medbringe en pølse eller godbidder og gemme det forskellige steder i græsset. Herefter skal hunden bruge sin lugtesans til at finde maden, hvilket er yderst stimulerende. Under denne gåtur og leg vil du selv få koblet af fra, og når du kommer hjem fra gåturen, vil du være helt klar til at få slappet af eller starte madlavningen.

Efter aftensmaden eller inden sengetid skal du igen et smut udenfor med hunden. Du kan finde et stort græsareal, hvor du har mulighed for at lade hunden løbe rundt uden snor. Herved kan hunden få brugt en masse energi og få pulsen godt op. Dog er det vigtigt, at din hund er lydig samt trænet, før du kan slippe den fri. Det er vigtigt, at du kan kalde hunden til dig, hvis andre mennesker eller hunde kommer. Skulle uheldet engang være ude, hvor din hund bliver angrebet af et dyr, kan du finde en dyrevagt her.

Få din egen puls op samtidig


For at styrke din egen motion yderligere, kan du sørge for at få din puls op under samværet med dyret. Du kan tage hunden med på en løbetur, hvor I begge vil få forbrændt en masse energi og kalorier. Du kan også spille fodbold med hunden i haven. Dette vil uden tvivl sætte et smil på dine læber, når du ser din lodne ven spurte afsted efter den trillende bold. Du kan købe løbeudstyr eller fodbolde hos www.lagersport.dk, hvis du ønsker at lave noget aktivt og sjovt sammen med dine dyr.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Gele negle er gode når man har hund

1 år siden

Hvis hjemmet er fuld af dyreliv kan det nogle gange være svært at holde sit udseende smukt og feminint, da der altid er noget at tage fat på, da ens hunde skal luftes, bades og mades og samtidig redes og trimmes. Det er dog ikke umuligt stadig at hol...

read more

Brug tiden fornuftigt: Skift din iPhone-skærm, mens hunden leger

1 måned siden

Langt de fleste kan nikke genkendende til, at de har en travl hverdag. Derfor handler det også om at bruge tiden fornuftigt. Hvis du oven i købet også har en hund, du skal passe, vil der blot være endnu mere, der skal tages hensyn til. Der er mange,...

read more

Derfor har hunden godt af at komme ud i naturen!

9 måneder siden

En hund er verdens bedste dyr, det kan mange af os hurtigt blive enige om. Vi elsker dette fantastiske væsen højere en meget andet. En hund er loyal, sød, og elskværdig, derfor er det vigtigt at vi tager os af vores hund, og giver den det bedst mulig...

read more