Hvad skal du være opmærksom på, når du skal have neutraliseret din hund?

1 år siden |  0 comments  |  Pasning og Pleje

Når du anskaffer dig en hund, er det vigtigt at overveje om du vil neutralisere dit kæledyr. Neutralisation dækker over de kirurgiske indgreb man laver på kæledyret, for at forhindre det i at reproducere. Neutralisation henviser til kastration af handyr, hvor man fjerner testiklerne, og sterilisation af hundyr, hvor man fjerner æggestokke og livmoderen. Sidstnævnte er et større indgreb end hos hannen. Du skal være helt sikker på, at du ikke har i sinde at avle, inden du får kastreret eller steriliseret din hund.

Neutralisation: Fordele og ulemper


Udover fravalget af at kunne avle, hvilke fordele og ulemper er der så ved sådan et indgreb? Når man neutraliserer en hanhund, kaldes det en kastrering. I dette indgreb fjerner man testiklerne, mens man hos hunnen går ind og fjerner æggestokke og livmoder. Dette indgreb kaldes sterilisation. En neutralisering af dit kæledyr kommer i betydelig grad til at ændre dets adfærd, da man ”stopper” kæledyrets naturlige drift.

En sterilisering stopper hunnen i at komme i løbetid. Hvis du er katteejer og bor i lejlighed, kan du bestemt overveje sterilisering. Hunkatte er meget højlydte i brunsttiden, da de i denne periode kalder efter en mage. Dette er en af de mest mærkbare fordele en sterilisering af en hunkat har. Både for hunkatte og tæver mindsker en sterilisering i høj grad risikoen for kræft i mælkekirtellen, livmoderen og æggestokkene.

Hanhundens temperament er en af de største grunde til, at mange får deres hund kastreret. Efter en kastrering bliver hunden væsentligt mere rolig, og hundens tilhørsforhold til huset og familien øges. Derudover stresser hanhunden ikke i så høj grad som inden kastreringen, fordi driften til at mærke territorium af og etablere dominans ikke er der mere. Man skal dog også være opmærksom på, at en kastrering kan have den modsatte effekt. Da man fjerner testiklerne (hvor hundens testosteron produceres), risikerer man også, at hunden ikke bliver betragtet som hverken han- eller hunhund af andre hunde. Dette kan have indflydelse på hundens humør og i nogle tilfælde gøre den mere aggressiv – altså den modsatte effekt end den man havde håbet på. Derfor er det vigtigt, at du får en snak med din dyrlæge om netop din hund.

Kastreringer og steriliseringer koster ikke det samme. Da tævens indgreb er mere omfattende koster det også mere. Find priserne på Raskedyr.dk/. Her vil du også kunne se priser på vaccinationer og revaccinationer til din hund og/eller kat, samt andre behandlinger og kontroller som er vigtige for dit kæledyr.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Valg af det rigtige hundetegn til din hund

8 måneder siden

Hvis du er den glade og lykkelige ejer af en dejlig hund, er det fra ordensmagtens side et lovkrav, at hunden altid bærer et hundetegn uden for hjemmets fire vægge. Dette skal du dog ikke kun gøre for politiets skyld, idet et hundetegn altid er den h...

read more

5 gaver til din firbenede ven

1 år siden

 Man siger at hunden er menneskets bedste ven, og dette er der måske noget om. Der er nemlig ingen tvivl om, at en hund giver rigtig meget glæde og mening i rigtig mange menneskers liv. Hvad end hunden indgår som en del af en stor familie, eller om d...

read more

Sådan vælger du det rette foder til din hvalp

2 år siden

Hvis du netop har fået en sød lille hvalp, så vil du sikkert gerne vide hvordan du fodre den korrekt, hvad den må spise og hvad du skal passe på med. Når hvalpen bliver taget fra sin mor, kan den hurtigt få stress og problemer med maven, det er derf...

read more