Dette hundefoder er godt for din hund

bedste hundefoder til din hund

10 måneder siden |  0 comments  |  Livet med hund

Der findes over 100 forskellige hundefoder brands i Danmark, og på langt de fleste fora spørger hundeejere, hvad deres hund må spise, hvor meget og hvor ofte. Vi har skrevet en kort guide til, hvordan du skal fodre din hund og med hvilket mad.

Uanset hvad, så skal du altid tænke over din hunds pels, energiniveau og afføring (yeah), når du skal til at vælge foder. Dette har nemlig stor betydning for din hund og dens velvære. På langt de fleste fodermærker, står der hvad de er bedst til. Så det er vanskeligt at lave en fejl. Døjer din hund ekstremt meget med dårlig mave, så overvej at skifte dit nuværende foder ud med kornfrit foder. Vi anbefaler First Buddy Adult High.

Barf og hvad det kan


BARF står for Biologically Appropriate Raw Food. Manden bag er Dr. Ian Billinghurst og metoden går kort fortalt ud på, at hunden bør fodres med noget, der ligner forfædrenes kost:

Råt kød, grøntsager osv. Ernæringsmæssigt er BARF-metoden ”proteinrig og kornfattig kost”, så hold øje med, hvordan din hund reagerer på meget højt indhold af protein.

Hvad med økologisk hundefoder?


Noget økologisk hundefoder er desværre fyldt med uhensigtsmæssige ingredienser, såsom billigt korn, majs og andet stivelse med et højt glykæmisk indeks. Dette er som tidligere nævnt ikke gavnligt for hundens trivsel. Ofte kan det være tillokkende at fodre økologisk, fordi vi gerne vil være bevidste forbrugere, der tænker på miljøet, men her må hundens velvære komme i første række, fordi det ikke nødvendigvis er det bedste foder.

Dette må du ikke give din hund


Rosiner og schokolade er en no-go. Det samme er nødder, løg, slik, dej og kaffe. Din hund kan få det ekstremt dårligt og risikerer at dens mave vender sig!

Kulhydrater er vigtige


Kulhydrater er en energikilde, som hunde fint kan udnytte og optage, hvis de vel at mærke er forarbejdet korrekt. Kulhydraterne i hundefoder stammer hovedsageligt fra kornprodukter som ris, majs, havre, og hvede.

Kulhydrater er altså en vigtig bestanddel af færdigfremstillet hundefoder, men bør højst udgøre cirka 36% af din hunds kost og for hvalpes vedkommende cirka 32% af dens kost. Mængden af kulhydrater er dog afhængig af hundens aktivitetsniveau. Får hunden flere kulhydrater, end den kan forbrænde, vil kulhydraterne blive omdannet til fedt, og du risikerer, at din hund bliver overvægtig.

Følgende hjemmesider har vi brugt som kilder:

https://doc24.dk/hundefoder-test/

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Brug tiden fornuftigt: Skift din iPhone-skærm, mens hunden leger

3 måneder siden

Langt de fleste kan nikke genkendende til, at de har en travl hverdag. Derfor handler det også om at bruge tiden fornuftigt. Hvis du oven i købet også har en hund, du skal passe, vil der blot være endnu mere, der skal tages hensyn til. Der er mange,...

read more

Det bedste hundefoder til din hund

7 måneder siden

Alle som har en hund ved, at det kære firbenede væsen hurtigt bliver en vigtig del af familien. Hunden er måske ikke det samme som et menneske, men dyrets loyalitet og umiddelbare varme gør den til en kær og elsket ven for rigtig mange. Og en god ven...

read more

Derfor skal du få chipmærket dit kæledyr

9 måneder siden

Hvis du har enten hund eller kat, så ved du også, at det en gang imellem hænder, at de stikker af. Du glemmer at lukke døren, når du skal ud med skraldet – og vupti så er hunden eller katten smuttet ud. Det kan også være, at de ser et dyr, der enten...

read more