Det bedste hundefoder til din hund

Hundemad

7 måneder siden |  0 comments  |  Livet med hund

Alle som har en hund ved, at det kære firbenede væsen hurtigt bliver en vigtig del af familien. Hunden er måske ikke det samme som et menneske, men dyrets loyalitet og umiddelbare varme gør den til en kær og elsket ven for rigtig mange. Og en god ven vil man gerne behandle godt. Man kan tage sig godt af sin hund på rigtig mange forskellige måder, men en vigtig del af hundens liv er uden tvivl dens foder. Vil man virkelig gøre hunden godt, så skal man tænke lidt ekstra over, hvad man får den til at spise.

Som mennesker ved vi, at det, vi propper i munden, har en kæmpe indflydelse på vores velbefindende. Alligevel er det som om, at rigtig mange af os glemmer dette, når det kommer til hundefoder. Med hensyn til hundens skål har vi nemlig en tendens til at tænke praktisk og pengebesparende. Hundefoder kan nemlig være rigtig dyrt. Det er der ingen tvivl om. Men lige meget om man ønsker at bruge mange eller få penge på sin hunds mad, så kan man sagtens vælge noget, som både er godt og gavnende for den firbenede ven.

Hundefoder skal passe til den enkelte hund


Men hvad er det perfekte hundefoder, kan man spørge sig selv. Desværre er der ikke noget endegyldigt svar på dette. Tværtimod kommer det utrolig meget på den enkelte hund. Det kan være, at du bor i Svendbord og ejer en lille vaks gravhund. Eller måske bor du i en villa i Odense og ejer en fuldvoksen blodhund. Disse to typer af hunde har naturligt nok ikke brug for de samme ting og de samme næringsstoffer. Derfor skal de heller ikke nødvendigvis have samme slags hundefoder.

Man skal først og fremmest tænke over hvor aktiv ens hund er og hvordan den har det i hverdagen. Går man lange ture med hunden eller bruger man den for eksempel til jagt, så er det klart, at hunden skal have masser af kulhydrater for at holde energien oppe. Virker hunden træt og svag, så er det vigtigt med fiber og protein for at opbygge styrke og muskelmasse. Lige meget hvad, så er det selvfølgelig vigtigt med foder, der tilbyder en sammensat og sund kost for dyret. Vælger man hundefoder af typen fuldkost foder, så er man sikret, at hunden får alle de forskellige næringsstoffer, som den har brug for.

Korn eller ej?


Hvis der er noget, som kan splitte hundeejere, så er det diskussionen om, hvorvidt hundefoder bør indeholde korn og lignende råvarer eller ej. Det er ret typisk, at meget moderne hundefoder er tilsat for eksempel ris eller korn. Dette gør man fordi det mætter, og fordi det opbygger energi hos hunden. Nogle har dog længe ment, at dette strider mod hundens oprindelige natur. Der er dog intet i de undersøgelser som professionelle og dyrlæger har foretaget, der tyder på, at der på nogen måde er hold i disse argumenter. Korn er tværtimod godt for hundens fordøjelse.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Brug tiden fornuftigt: Skift din iPhone-skærm, mens hunden leger

3 måneder siden

Langt de fleste kan nikke genkendende til, at de har en travl hverdag. Derfor handler det også om at bruge tiden fornuftigt. Hvis du oven i købet også har en hund, du skal passe, vil der blot være endnu mere, der skal tages hensyn til. Der er mange,...

read more

Derfor skal du få chipmærket dit kæledyr

9 måneder siden

Hvis du har enten hund eller kat, så ved du også, at det en gang imellem hænder, at de stikker af. Du glemmer at lukke døren, når du skal ud med skraldet – og vupti så er hunden eller katten smuttet ud. Det kan også være, at de ser et dyr, der enten...

read more

Hvad gør du hvis din hund bliver syg?

9 måneder siden

Her i landet har rigtig mange danskere husdyr. Mange har en hund, men også mindre dyr som katte, kaniner, marsvin og hamstre er populære i de danske hjem.  Men hvad gør man hvis en hund eller anden type kæledyr bliver syg? Ideelt set bør man jo håndt...

read more